SCITEC 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 2350g
Opis
SCITEC 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 2350g
-
Składa się z dwóch frakcji serwatki (koncentrat i izolat) o różnym tempie wchłaniania
-
Wspomaga budowanie i utrzymanie beztłuszczowej masy ciała
-
Pozwala uzupełnić dietę o pełnowartościowe białko i niezbędne aminokwasy
-
Zawiera enzymy trawienne dla lepszego trawienia
SCITEC Whey Protein Professional to odżywka białkowa zawierająca koncentrat i izolat białka serwatkowego. Jest to białko o dobrej wchłanialności, a także cechuje się świetnym smakiem i rozpuszczalnością.
Białko pełnowartościowe
Najlepsze dla organizmu człowieka są białka pełnowartościowe, czyli takie które zawierają niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach i ilościach. Białko serwatki jest uznawane za jedno z najlepszych źródeł aminokwasów, których organizm nie jest w stanie wytworzyć, dlatego jest dobrym dodatkiem do diety. Ponadto białko serwatkowe cechuję się wysoką wartością biologiczną.
Różne frakcje białka serwatki
Koncentrat białka serwatki (WPC) oraz Izolat białka serwatki (WPI) to dwie optymalne pod wieloma aspektami frakcje białek zawierające niezbędne aminokwasy egzogenne (EAA) oraz aminokwasy rozgałęzione (BCAA). Izolat serwatki bardzo szybko dostaje się do krwioobiegu co korzystnie wpływa na zatrzymanie procesów katabolicznych wywołanych treningiem lub deficytem kalorycznym, a koncentrat o dłuższym czasie uwalniania aminokwasów przedłuża działanie antykataboliczne oraz nasila procesy syntezy białek.
Wspomaga budowanie i utrzymanie beztłuszczowej masy ciała
Białko to główny budulec ludzkiego organizmu, a także regulator biorący udział w wielu procesach biochemicznych, dlatego bardzo ważne jest, aby proteiny były dostarczane w odpowiednich ilościach z pożywieniem. Zapotrzebowanie na proteiny jest większe u osób aktywnych fizycznych w zależności jeszcze od charakteru uprawianej dyscypliny. Białko wspomaga proces regeneracji, a także wesprze budowę masy mięśniowej.
Enzymy trawienne
Białka to struktury złożone z łańcuchów aminokwasów połączonych wiązaniami peptydowymi. Aby były lepiej przyswajalne muszą zostać rozbite na mniejsze cząsteczki za pomocą enzymów trawiennych. W Scitec Whey Protein Professional znajdują się dwa enzymy pochodzenia roślinnego (papaina, bromelaina), które przyspieszą trawienie każdej porcji.
Scitec Whey Protein Professional to odżywka białkowa, która z powodzeniem może być wykorzystana jako uzupełnienie diety osób aktywnych fizycznie jak i mniej aktywnych chcących urozmaicić swoje posiłki.
Składniki aktywne:
Wartość odżywcza | w porcji (30 g) | ||
Wartość energetyczna | 112 kcal | ||
Tłuszcz | 2 g | ||
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | ||
Węglowodany | 1,4 g | ||
w tym cukry | 1,4 g | ||
Białko | 22 g | ||
Sól | 0,41 g | ||
Matriks aminokwasowy | 1330 mg | ||
L-leucyna | 100 mg | ||
L-glutamina | 210 mg | ||
Tauryna | 990 mg | ||
Mieszanka enzymów trawiennych | 24 mg | ||
Bromelaina | 12 mg | ||
Papaina | 12 mg |
Składniki:
Cappuccino: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, kakao w proszku o zmniejszonej zawartości cukru (10-12%), aromaty (cappuccino, śmietankowy), Chlorek sodu, Dekstroza, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Czekoladowo-kokosowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), Tauryna, aromaty (czekoladowy, kokosowy, waniliowy), Chlorek sodu, L-Glutamina, dekstroza, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Ciastka czekoladowe z kremem: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), czekolada mleczna w proszku (99% czekolady mlecznej [cukier, kakao w proszku, mleko pełne w proszku, masło kakaowe 20%], aromat naturalny), Tauryna, aromaty (ciasteczkowy, śmietanka), Chlorek sodu, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza),
dekstroza, Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Czekoladowo-orzechowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), aromaty, Chlorek sodu, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), dekstroza, Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Czekoladowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), Tauryna, aromaty (czekoladowy, śmietanka), Chlorek sodu, L-Glutamina, L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa),substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina
pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg), Dekstroza.
Karmelowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), Chlorek sodu, Dekstroza, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Czekoladowo-masła orzechowego: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), Tauryna, aromaty (aromat czekoladowy, aromat masła orzechowego), Chlorek sodu, L-Glutamina, dekstroza, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Miodowo-waniliowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, Chlorek sodu, L-Glutamina, Dekstroza, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Truskawkowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, Tauryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Chlorek sodu, Barwnik (czerwień buraczana), L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas
comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg), dekstroza.
Truskawkowy-białej czekolady: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, Tauryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Chlorek sodu, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), barwnik (czerwień buraczana), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), dekstroza, Bromelaina
pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Waniliowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, jogurt w proszku (z mleka), Chlorek sodu, L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), dekstroza, Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Waniliowo-jagodowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, Chlorek sodu, dekstroza, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg), barwniki (karmoizyna****, błękit brylantowy FCF).
Kiwi-bananowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, Dekstroza, Chlorek sodu, L-Glutamina, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica
papaya (1,5 FIP U/mg).
Cytrynowego sernika: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Tauryna, aromaty, twaróg w proszku (wyprodukowany z mleka), Chlorek sodu, jogurt w proszku (wyprodukowany z mleka), L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Dekstroza,
Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Pomarańczowo-czekoladowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), Tauryna, aromaty, Chlorek sodu, L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), L-Leucyna, Dekstroza, Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Waniliowo-gruszkowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, Tauryna, Chlorek sodu, jogurt w proszku (z mleka), L-Glutamina, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), dekstroza, Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Jogurtowo-brzoskwiniowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, Tauryna, jogurt w proszku (wyprodukowany z mleka), Chlorek sodu, L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Dekstroza, Bromelaina pozyskana z Ananas comosus
(1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg), barwnik (żółcień pomarańczowa ****).
Kokosowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), wiórki kokosowe, Tauryna, aromaty, Chlorek sodu, L-Glutamina, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), L-Leucyna, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Dekstroza, Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g), Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg).
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.